• ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, МВР
Новини

Познавателно посещение в Малта

В изпълнение на графика за провеждане на дейностите по проект HOME/2012/ISEC/FP/C2/4000003996 „Децата – потенциални жертви на престъпления в интернет” , през периода 12-14 ноември 2014 г. се проведе дейност 4 „Опознавателна мисия в страна партньор по проекта - Малта”. В нея взеха участие експерти от ГДБОП.

Целта на дейността бе: подобряване на сътрудничеството с партньорската държава, засилване на доверието и взаимодействието между институциите като цяло, както и запознаване с най-добрите практики, прилагани от партньорите в областта на противодействието на сексуалната експлоатация и злоупотреба с деца в интернет пространството.

В рамките на двудневното посещение българските експерти бяха придружавани от г-н Тимъти Замит, началник сектор „Компютърни престъпления“ на полицията на Малта, партньор по проекта. Българските експерти имаха възможност да посетят: Сектор „Компютърни престъпления“ към МВР на Малта, Международния отдел към същата структура, Малтийската неправителствена организация, ангажирана в превенция на престъпленията, извършвани срещу деца в интернет, част от международната организация Safe the Child, представител на международната верига Hotline за Малта, както и офиса на Комисаря на Малта по въпросите за развитието на децата в страната.

< Всички новини 16.11.2014